July 11, 2017

Letnji Workshop – Ivan Bekjarev

SVI ONI KOJI ŽELE DA SE OSPOSOBE ZA JAVNO NASTUPANJE ILI DA GA JOŠ USAVRŠE:

 • koji žele da rade na svojoj dikciji, tehnici glasa, artikulaciji i akcentuaciji, jednom reči, na lepom iIvan Bekjarev
  pravilnom govoru, kao i otklanjanju stresa, treme i sličnih stanja pri komuniciranju;
 • koji žele da ovladaju veštinama vođenja sastanaka i intervjuisanja, ali i profesijama novinar, voditelj, PR
  menadžer i port parol;
 • oni koji se bave ili će se baviti prezentacijama, promocijama i sličnim nastupima;
 • svi koji žele da saznaju više o koncentraciji, govoru tela, odnosno pokretu, kao i svom spoljnom izgledu
  kod javnog istupanja (oblačenje, šminka, frizura, nakit i sl.);
 • koji žele da nauče više o ponašanju pred kamerom i mikrofonom;
 • koji žele da učestvuju na takmičenjima u besedništvu, a da pritom budu uvek smireni, opušteni i
  samopouzdani;
 • ako hoćete da zračite šarmom i da verujete u sebe u svakoj od pomenutih situacija.

PRIJAVITE SE ZA ČASOVE-VEŽBE JAVNOG NASTUPA!


IVAN BEKJAREV

BIOGRAFIJA

Ivan Bekjarev, diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, jedan je od najznačajnijih jugoslovenskih, odnosno srpskih glumaca, koji se ogledao sa podjednakim uspehom u svim žanrovima i medijima. Odigrao je više od 150 uloga u pozorištu, od čega oko 60 u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, gde je 33 godine bio član i dugogodišnji prvak. Kao gost igrao je glavne uloge i u ostalim beogradskim pozorištima, kao i u više pozorišta u Srbiji.

Snimio je preko 50 filmova u Srbiji („Bokseri idu u raj“, „Život je lep“, „Noć u kući moje majke““Doviđenja u Čikagu“,“Bure baruta“, „Siroti mali hrčki“…), Danskoj („Den Serbske Dansker“), Nemačkoj („Das Serbische mädchen“), Hrvatskoj („Crveni i crni“), Makedoniji („Srećna Nova 1949.“), Crnoj Gori („Dobrovoljci“) i dr. Za doprinos  filmu dobio je nagradu Jugoslovenske kinoteke i izabran za člana Akademije za filmsku umetnost i nauku (AFUN).

Bio je veoma uspešan radio i TV voditelj, a 1970. godine rekao prvo “Dobar dan”  na tada novom radiju “Studio B”. Na Radio Beogradu “202” godinama je bio autor i voditelj kultne emisije “Mislim na vas, mislite  na mene”. Imao je i veći broj svojih šou programa na raznim televizijama.

Takođe, igrao je i pevao glavne uloge u mnogim kabareima i mjuziklima: „Čovek od La Manče“ (Sančo), „Orfeum Brane Cvetkovića“ (Brana Cvetković), “Tri frtalja Beograda”, “Ubi, il’poljubi”, opereti “Bečka krv” i dr.

Igrao je i u velikom broju TV drama i kultnih serija kao „Bolji život“, „Srećni ljudi“ i dr., gde je ostvario veliku popularnost komičnim likovima Kurčubića i Despotovića, kao i u veoma gledanim serijama „Otpisani“, „Više od igre“, “Kraj dinastije Obrenović”, „Gorki plodovi“ u kojima je upečatljivo odigrao raznovrsne veoma složene dramske uloge. Naročito je upamćen u roli zloglasnosnog upravnika nacističkog logora, Vujkovića u seriji „Banjica“ za koju je 1984. proglašen za TV ličnost godine u Jugoslaviji. Dobitnik je mnogih najznačajnih nagrada za glumu, kao što su „Oktobarska nagrada grada Beograda, za životno delo glumcu-komičaru, „Nušićevi dani“ u Smederevu, dva zlatna ćurana – „Dani komedije“ u Jagodini, „Zlatni smijeh“ – Dani satire „Jazavca“ u Zagrebu. Pobednik je međunarodnog Festivala monodrame i pantomime u Zemunu, 2 godišnje nagrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta i mnogih drugih.

Od osnivanja do 2012. godine je radio kao redovni profesor glume na Akademiji umetnosti, a glumom i režijom se i dalje aktivno bavi.

Šesnaest godina bio je umetnički direktor i selektor međunarodnog Festivala monodrame i pantomime u Zemunu. Najviše podataka o umetničkom radu Ivana Bekjareva može se naći u monografiji „Ivan Bekjarev“ koju je 2004. godine izdao Savez dramskih umetnika Srbije.